Hakkımızda - Endodonti Anabilim Dalı

Tanıtım

Bugüne kadar 53 adet bilim doktoru ünvanı veren ve halen 10 öğretim üyesi, 1 uzman, 5 araştırma görevlisi ve 11 adet doktora öğrencisi ile çalışmakta olan anabilim dalımız, mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim faaliyetlerinin yanında yoğun hasta hizmetleri ile de önemli bir toplumsal hizmeti de yerine getirmektedir. Anabilim dalımız 2000 yılından beri Türk Endodonti Derneği'nin Ankara aylık bilimsel toplantılarını düzenlemektedir.

Genç ve dinamik kadromuzla ülkemiz diş hekimliğine katkılarımızın en üst düzeyde devam edeceğine inancımızla geleceğe umutla bakıyor ve bugüne kadar öğretim üyesinden personeline kadar emeği geçen tüm çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Tarihçe

Pulpa ve periradicular dokuların biyolojisi, hastalıkları ile bu hastalıkların etiyolojisi, tanı ve tedavisi ve prognozunu konu edinen bir diş hekimliği bilim alanıdır.

Anabilim dalı başkanlığı 17.02.1999’dan itibaren Prof. Dr. Tayfun ALAÇAM tarafından yürütülmektedir.

Anabilim dalımız 1968 yılında kurulmasından bugüne kadar Prof. Dr. Aytekin Bilge, Prof. Dr. Yüksel Noras, Prof. Dr. Tamer Kınoğlu, Prof. Dr. Emin Türköz ve Prof. Dr. Tayfun Alaçam'ın başkanlıklarında yönetilmiştir. Eski adı ‘Diş Hastalıkları ve Tedavisi’ olan anabilim dalımız 2011 yılında endodonti ve restoratif tedavi bilim dallarının farklı uzmanlık alanları olarak kabul edilmesiyle yeni adı ‘Endodonti Anabilim Dalı’ olarak ayrılmıştır.

Giderek genişleyen akademik kadrosu, gelişkin fizik kapasitesi ve teknik donanımı ile tedavi, eğitim, araştırma, hasta eğitimi ve profilaksisi hizmetleri anabilim dalımızda başarıyla yürütülmektedir.